Ugnsgratinerad kyckling
Hej,
Vilken hemskt tråkig dag! Regnet bara öser ner. Jag skulle ta mig till gymmet imorse då det slog mig att bilen inte fungerar. Hurtig som man är tänkte jag att en snabb promenad till bussen inte skulle skada. Det jag missade var bara att i förväg kolla upp när bussen gick. Efter ca tio minuters promenad var jag blöt ända in i bh:n.
Väl framme vid hållplatsen i skydd av regnet inser jag att bussen inte kommer förens om 25 minuter. Det är så förargligt för gymmet ligger bara en hållplats bort. Men om jag ska gå måste jag gå runt hela skogen och promenaden tar då ungefär 30 minuter. Hur jag än gjorde skulle jag inte hinna träna innan det var dags för mig och Filippa att äta lunch så jag fick vända hem igen. Ännu blötare blev jag om det nu var möjligt.
Jag tänkte istället njuta av kvällen med en löprunda men även då kom spöregnet. Jag får känna mig besegrad av vädergudarna idag och springa på morgonen imorgon. Jag sprang trots allt 6,2 km igår.
Imorgon är det midsommar och den tänker vi fira med några vänner på deras landställe ute på Stavsnäs. Dom har en dotter som är tre veckor yngre än Filippa och tjejerna leker så himla fint med varandra. Jag tänkte göra min smarriga marängtårta och ta med till dessert. Marängbottnen står i ugnen nu. Planeringen blev lite usel så den är inte klar förens midnatt. Jag får sätta min man på nattvakt helt enkelt.
Jag inser att jag denna vecka lagat väldigt mycket mat i ugnen. Jag vet inte alls varför det blev så. Det brukar jag faktiskt inte göra. Det är synd att klaga för jisses vad enkelt det går. Man gör ju nästan inget själv. Svänger ihop lite grejer och kastar in det i ugnen. Senare tar man ut det så är det klart.
Nästa vecka lovar jag lite mer variation och roligare mat. Jag får ingen riktig inspiration när det är så uselt väder ute.
Ugnsgratinerad kyckling:

Kycklingfiléer (jag hade 5 st.)
1 kruka basilika
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 st vitlöksklyftor
4 msk dijonsenap
salt
peppar
tomater
riven ost (ca 1,5-2 dl)
smör
Tillbehör:
ris
kokta grönsaker
Sätt ugnen på 200 C.
1. Skär bort eventuellt fett på kycklingen. Stek filéerna gyllenbruna på båda sidor i lite smör. Lägg därefter över kycklingen i en ugnsfast form.
2. Blanda grädde och dijonsenap i en bunke. Rör i creme fraichen. Salta och peppra.
3. Skär tomater i skivor. Hur många tomater du använder är upp till dig. Jag brukar ta 2-3 skivor på varje filé. Fördela skivorna över kycklingen.
4. Plocka bladen från basilikan och stimla dom. Strö över kycklingen. Häll därefter gräddblandningen över kycklingen och strö tillsist över riven ost.
5. Gratinera i ugnen i ca 25 minuter. Servera med kokt ris, sås från gratängen och kokta grönsaker.
Smaklig måltid!
Imorgon kommer jag njuta av att bli lite bortskämd med lagad mat. Jag delger er istället receptet på min fantastiska marängtårta. Hurvida receptet kommer upp imorgon eller lördag återstår att se. Det beror lite på hur det går att blogga ifrån mobilen.
Puss & Kram!
/M.
Vilken hemskt tråkig dag! Regnet bara öser ner. Jag skulle ta mig till gymmet imorse då det slog mig att bilen inte fungerar. Hurtig som man är tänkte jag att en snabb promenad till bussen inte skulle skada. Det jag missade var bara att i förväg kolla upp när bussen gick. Efter ca tio minuters promenad var jag blöt ända in i bh:n.
Väl framme vid hållplatsen i skydd av regnet inser jag att bussen inte kommer förens om 25 minuter. Det är så förargligt för gymmet ligger bara en hållplats bort. Men om jag ska gå måste jag gå runt hela skogen och promenaden tar då ungefär 30 minuter. Hur jag än gjorde skulle jag inte hinna träna innan det var dags för mig och Filippa att äta lunch så jag fick vända hem igen. Ännu blötare blev jag om det nu var möjligt.
Jag tänkte istället njuta av kvällen med en löprunda men även då kom spöregnet. Jag får känna mig besegrad av vädergudarna idag och springa på morgonen imorgon. Jag sprang trots allt 6,2 km igår.
Imorgon är det midsommar och den tänker vi fira med några vänner på deras landställe ute på Stavsnäs. Dom har en dotter som är tre veckor yngre än Filippa och tjejerna leker så himla fint med varandra. Jag tänkte göra min smarriga marängtårta och ta med till dessert. Marängbottnen står i ugnen nu. Planeringen blev lite usel så den är inte klar förens midnatt. Jag får sätta min man på nattvakt helt enkelt.
Jag inser att jag denna vecka lagat väldigt mycket mat i ugnen. Jag vet inte alls varför det blev så. Det brukar jag faktiskt inte göra. Det är synd att klaga för jisses vad enkelt det går. Man gör ju nästan inget själv. Svänger ihop lite grejer och kastar in det i ugnen. Senare tar man ut det så är det klart.
Nästa vecka lovar jag lite mer variation och roligare mat. Jag får ingen riktig inspiration när det är så uselt väder ute.
Ugnsgratinerad kyckling:

Kycklingfiléer (jag hade 5 st.)
1 kruka basilika
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 st vitlöksklyftor
4 msk dijonsenap
salt
peppar
tomater
riven ost (ca 1,5-2 dl)
smör
Tillbehör:
ris
kokta grönsaker
Sätt ugnen på 200 C.
1. Skär bort eventuellt fett på kycklingen. Stek filéerna gyllenbruna på båda sidor i lite smör. Lägg därefter över kycklingen i en ugnsfast form.
2. Blanda grädde och dijonsenap i en bunke. Rör i creme fraichen. Salta och peppra.
3. Skär tomater i skivor. Hur många tomater du använder är upp till dig. Jag brukar ta 2-3 skivor på varje filé. Fördela skivorna över kycklingen.
4. Plocka bladen från basilikan och stimla dom. Strö över kycklingen. Häll därefter gräddblandningen över kycklingen och strö tillsist över riven ost.
5. Gratinera i ugnen i ca 25 minuter. Servera med kokt ris, sås från gratängen och kokta grönsaker.
Smaklig måltid!
Imorgon kommer jag njuta av att bli lite bortskämd med lagad mat. Jag delger er istället receptet på min fantastiska marängtårta. Hurvida receptet kommer upp imorgon eller lördag återstår att se. Det beror lite på hur det går att blogga ifrån mobilen.
Puss & Kram!
/M.
Kommentarer
Postat av: Krystyna
Hej Monica
Gjorde kycklingen ikväll. Jätte gott! Tusen tack för receptet. Puss & kram
Postat av: Monica
Hej mamma,
Vad kul att du gillade den. Imorgon ska jag göra en god fiskgryta. Den får du laga någon kväll. Puss!
Trackback