Rödspätta med remouladsås
Hej,
Filippa har haft fortsatt feber och jag har haft känslan av att hon haft ont i halsen. Imorse ringde jag därför till läkaren och bad om en tid då vi ändå skulle dit och lämna prover som misslyckades i torsdags. Det visade sig att mitt lilla hjärta har halsfluss. Inte konstigt att hon mått så dåligt.
I vintras hade jag själv en riktig omgång av halsfluss och då klarade jag nnästan inte att ta mig ur sängen. Jag hade sån dunkande huvudvärk att hela huvudet höll på att explodera. När jag frågar Filippa vart hon har ont har hon hela tiden tagit sig på just huvudet och gnällt. Mammas lilla hjärta. Nu har hon fått penicillin att ta i tio dagar så redan imorgon bör hon vara lite bättre.
Idag fick det bli snabbmat. Värmen, läkarbesök och sjuk dotter gjorde att jag inte orkade något avancerat. Dessutom har jag själv fått ont i halsen. Jag som tyckte att jag gjorde en helt okej löprunda igår på 8,1 km. Inte så illa med sjukdom i kroppen. Nu får jag vila tills jag blir frisk.
Panerad rödspätta med remouladsås:

Valfritt antal rödspättafiléer
mjöl
2 st ägg
osötat ströbröd
smör
salt
peppar
citron
dill
potatis
Remouladsås:
2 dl bostongurka
1 dl riktig majonäs
1-1,5 tsk curry
1. Börja med att blanda alla ingredienser till remouladen och ställ i kylen så den tar smak. Gör gärna remouladen så tidigt som möjligt. Den blir bara godare ju längre den får stå.
2. Ta fram tre djupare tallrikar. Häll lite mjöl i den ena, vispa upp äggen med en gaffel i den andra och häll upp lite ströbröd i den tredje.
3. Salta och peppra alla filéer. Vänd dom en och en, först i mjäl, därefter i ägg och slutligenn i ströbröd.
4. Stek fisken på medelhög värme i smör. Den ska få gyllenbrun färg och inte bli bränd. Rödspätta blir klart bara på ett par minuter så du behöver inte översteka den.
5. Servera med kokt potatis, citron, dillvippa och remouladen. Smaklig måltid!
Nu ska jag krypa ner och kurera mig. Hoppas att jag inte blir sjukare.
Puss & Kram!
/M.
Filippa har haft fortsatt feber och jag har haft känslan av att hon haft ont i halsen. Imorse ringde jag därför till läkaren och bad om en tid då vi ändå skulle dit och lämna prover som misslyckades i torsdags. Det visade sig att mitt lilla hjärta har halsfluss. Inte konstigt att hon mått så dåligt.
I vintras hade jag själv en riktig omgång av halsfluss och då klarade jag nnästan inte att ta mig ur sängen. Jag hade sån dunkande huvudvärk att hela huvudet höll på att explodera. När jag frågar Filippa vart hon har ont har hon hela tiden tagit sig på just huvudet och gnällt. Mammas lilla hjärta. Nu har hon fått penicillin att ta i tio dagar så redan imorgon bör hon vara lite bättre.
Idag fick det bli snabbmat. Värmen, läkarbesök och sjuk dotter gjorde att jag inte orkade något avancerat. Dessutom har jag själv fått ont i halsen. Jag som tyckte att jag gjorde en helt okej löprunda igår på 8,1 km. Inte så illa med sjukdom i kroppen. Nu får jag vila tills jag blir frisk.
Panerad rödspätta med remouladsås:

Valfritt antal rödspättafiléer
mjöl
2 st ägg
osötat ströbröd
smör
salt
peppar
citron
dill
potatis
Remouladsås:
2 dl bostongurka
1 dl riktig majonäs
1-1,5 tsk curry
1. Börja med att blanda alla ingredienser till remouladen och ställ i kylen så den tar smak. Gör gärna remouladen så tidigt som möjligt. Den blir bara godare ju längre den får stå.
2. Ta fram tre djupare tallrikar. Häll lite mjöl i den ena, vispa upp äggen med en gaffel i den andra och häll upp lite ströbröd i den tredje.
3. Salta och peppra alla filéer. Vänd dom en och en, först i mjäl, därefter i ägg och slutligenn i ströbröd.
4. Stek fisken på medelhög värme i smör. Den ska få gyllenbrun färg och inte bli bränd. Rödspätta blir klart bara på ett par minuter så du behöver inte översteka den.
5. Servera med kokt potatis, citron, dillvippa och remouladen. Smaklig måltid!
Nu ska jag krypa ner och kurera mig. Hoppas att jag inte blir sjukare.
Puss & Kram!
/M.
Kommentarer
Trackback