Köttfärsomelett
Hej,
Efter lite påtryckningar har jag då alltså skaffat en blogg. En matblogg kanske ska tilläggas för en vanlig har jag ju via jobbet sedan många år tillbaka.
Tanken här är att jag ska dela med mig av min matlagning. Jag älskar mat. Både att laga den och äta den. Det är tur att jag älskar träning lika mycket och att jag faktiskt endast äter riktig mat. Med riktig mat menar jag att det inte finns något halvfabrikat i mitt kök. Nästan ingen fryst mat (inte för att jag tycker den är dålig utan för att jag hellre lagar med färska råvaror) och absolut inte lättprodukter. Här lagas maten med riktig grädde, riktigt socker och riktigt smör. Det är inte fett man blir fet av. Men det är en annan historia.
Jag är en extremt organiserad människa. Mitt liv bygger på ordning och rutiner. Jag gillar att planera min vardag och så även min mat. Jag äter på fasta tider varje dag och gör varje vecka en matlista som jag sedan storhandlar för. På så vis slinker inte en massa strunt ner i kundvagnen och mindre mat kastas.
Nog om det. Nu tänker jag dela med mig utav min veckolista. Vilken ordning jag kommer laga maten vet jag inte. Det beror på vad jag blir sugen på:
Älgfärsbiffar med västerbottenost och champinjoner
Köttfärsomelett med sallad
Fiskgratäng med färskpotatis
Ugnsgratinerad kyckling
Kålpudding med kokt potatis och lingonsylt
Idag lagade jag köttfärsomelett. Den lagas i ugnen och är väldigt smidig om man exempelvis inte äter kolhydrater. Jag är ganska extrem i min träning och har olika perioder då jag deffar och behöver lite mer protein för muskelbygge. Då är denna suverän. Min dotter Filippa älskar den även hon (1,5 år).
Köttfärsomelett:

Receptet ger 4 portioner.
500 g köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk vatten
2 msk tomatpuré
timjan
salt
peppar
4 st ägg
2 dl grädde
smör
oregano
2 dl riven ost
3/4 dl creme fraiche
1 ask coctailtomater
Sätt ugnen på 200 C.
1. Hacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna. Tillsätt köttfärsen.
2. När färsen tagit färg tillsätter du tomatpurén, timjan och vatten. Salta och peppra efter smak. Låt puttra ihop tills vätskan är borta.
3. Vispa under tiden ihop 1 dl grädde, äggen och ca 1 tsk oregano. Häll smeten i en välsmord ugnsfast form. Grädda i ugnen ca 10 min.
4. När omelettbotten är klar, ta ut och höj värmen på ugnen till 225 C. Fördela färsblandningen över äggstanningen.
5. Blanda i en separat bunke 1 dl grädde, creme fraiche och riven ost. Fördela blandningen över färsen.
6. Halvera tomaterna och fördela på omeletten. Grädda i ugnen i ca 10 minuter tills osten smält och fått fin färg.
Servera med en god sallad eller kokta grönsaker.
Smaklig måltid!
/M.
Efter lite påtryckningar har jag då alltså skaffat en blogg. En matblogg kanske ska tilläggas för en vanlig har jag ju via jobbet sedan många år tillbaka.
Tanken här är att jag ska dela med mig av min matlagning. Jag älskar mat. Både att laga den och äta den. Det är tur att jag älskar träning lika mycket och att jag faktiskt endast äter riktig mat. Med riktig mat menar jag att det inte finns något halvfabrikat i mitt kök. Nästan ingen fryst mat (inte för att jag tycker den är dålig utan för att jag hellre lagar med färska råvaror) och absolut inte lättprodukter. Här lagas maten med riktig grädde, riktigt socker och riktigt smör. Det är inte fett man blir fet av. Men det är en annan historia.
Jag är en extremt organiserad människa. Mitt liv bygger på ordning och rutiner. Jag gillar att planera min vardag och så även min mat. Jag äter på fasta tider varje dag och gör varje vecka en matlista som jag sedan storhandlar för. På så vis slinker inte en massa strunt ner i kundvagnen och mindre mat kastas.
Nog om det. Nu tänker jag dela med mig utav min veckolista. Vilken ordning jag kommer laga maten vet jag inte. Det beror på vad jag blir sugen på:
Älgfärsbiffar med västerbottenost och champinjoner
Köttfärsomelett med sallad
Fiskgratäng med färskpotatis
Ugnsgratinerad kyckling
Kålpudding med kokt potatis och lingonsylt
Idag lagade jag köttfärsomelett. Den lagas i ugnen och är väldigt smidig om man exempelvis inte äter kolhydrater. Jag är ganska extrem i min träning och har olika perioder då jag deffar och behöver lite mer protein för muskelbygge. Då är denna suverän. Min dotter Filippa älskar den även hon (1,5 år).
Köttfärsomelett:

Receptet ger 4 portioner.
500 g köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk vatten
2 msk tomatpuré
timjan
salt
peppar
4 st ägg
2 dl grädde
smör
oregano
2 dl riven ost
3/4 dl creme fraiche
1 ask coctailtomater
Sätt ugnen på 200 C.
1. Hacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna. Tillsätt köttfärsen.
2. När färsen tagit färg tillsätter du tomatpurén, timjan och vatten. Salta och peppra efter smak. Låt puttra ihop tills vätskan är borta.
3. Vispa under tiden ihop 1 dl grädde, äggen och ca 1 tsk oregano. Häll smeten i en välsmord ugnsfast form. Grädda i ugnen ca 10 min.
4. När omelettbotten är klar, ta ut och höj värmen på ugnen till 225 C. Fördela färsblandningen över äggstanningen.
5. Blanda i en separat bunke 1 dl grädde, creme fraiche och riven ost. Fördela blandningen över färsen.
6. Halvera tomaterna och fördela på omeletten. Grädda i ugnen i ca 10 minuter tills osten smält och fått fin färg.
Servera med en god sallad eller kokta grönsaker.
Smaklig måltid!
/M.
Kommentarer
Postat av: Jennie Hart
HÄRLIGT Moni, att du äntligen har
skapat matbloggen för dina fantastiska recept!
och älskar din inställning till mat också!
Länkade också till dej i min blogg s att kanske
fler hittar hit också!
KRAM*/Jennie
Trackback