Kålpudding

Hej,

Idag har jag spenderat dagen på stan. Livet som hemmafru/mamma börjar bli mer och mer krävande. Det är inte längre ett litet knyte som jag rullar runt i vagnen, sitter på parkbänkar och njuter av solsken med en kaffe.

Nej det är ett vilddjur som jag numer handskas med. Hon ska aktiveras, absolut inte åka vagn, gå själv på stan, åka buss, åka tåg, gunga, leka i sandlåda, lära sig cykla... Ja listan kan bli oändlig. Samtidigt ska man ha koll på att hon äter ordentligt, att man har med sig blöjor, ombyteskläder osv. ska man också se till att huset är fint. Gräsmattan ska hållas klippt, blommor ska vara vattnade, mat ska lagas, det ska dammsugas, tvättas, diskas, sängar ska bäddas, storhandlas mat. Mitt i allt detta så jobbar jag hemifrån med mitt vanliga jobb som jag saknar något otroligt.
Den 1 september är jag åter på kontoret. Efter två års tid som hemmafru/mammaledig. Jag ska inte ljuga. Jag längtar. Jag har till och med så lyxigt att jag kommer gå ifrån jobbet senast kl. 14 varje dag. Det betyder att min lilla älskling kommer leka av sig på dagis, äta lunch och sen spendera hela eftermiddagarna med sin mamma. Och jag får de bästa av två världar. Ibland undrar jag om jag inte är den lyckligaste människan på jorden?

Kvällens middag blev en riktig gammal klassiker. Att man inte lagar kålpudding oftare? Det är så otroligt lätt att laga. Till och med min man, som endast klarar att laga pulvermos vilket är förbjudet i vårt hus (han skulle svälta om jag åker bort) skulle klara att laga kålpudding. Filippa älskar det och jag älskar det. Nu får även ni laga så får vi se om ni också älskar det.

Kålpudding:




Receptet ger 4 protioner.

500 g köttfärs
1 kg vitkål
1 msk ljus sirap
salt
peppar
kryddpeppar
1 tärning köttbuljong (jag använder fond)
3 dl vatten

Tillbehör:
Lingonsylt
potatis

Sätt ugnen på 175 C.

1. Strimla vitkålen och fräs den lätt i en stekpanna. Ringla över sirapen och ta av från värmen. Låt kålen svalna.
2. Blanda under tiden köttfärsen med kryddorna i en separat bunke. Ta ca en nypa av varje krydda.
3. Smörj en ugnsform med smör och blanda buljongen med vatten i en separat skål.
4. Blanda färsen med kålen och fördela i ugnsformen. Koka i ugnen i ca 45 minuter.
Servera med potatis och lingonsylt. Smaklig måltid!

Puss & Kram!
/M.

Kommentarer
Postat av: jen



tror faktiskt jag aldrig ens smakat kålpudding! :P



Asså, Filippa kan verkligen skratta sej lycklig! Tror inte hon kunde fått en bättre start i sitt liv och en bättre mamma än du! Och ja, det är ett HELTIDSARBETE att vara hemmafru/mamma, som du säger! Men förstår att du längtar till att va tillbaka på kontoret också! Sen att du är egen företagare och kommer kunna jobba som du kommer kunna göra är ju helt underbart! Har Filippa fått plats på dagis?



Hur firar ni Midsommar?

ha en bra dag! KRAMAR!

2011-06-23 @ 08:02:05
URL: http://www.misshart.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0