Fiskgryta

Hej,

Igår unnade jag mig faktiskt lyxen att äta middag ute på restaurang. Därav mitt uteblivna blogginlägg. Trots att jag åt ute lagade jag mat hemma i alla fall. Övriga medlemmar i familjen får inte gå hungriga.

Idag har jag varit på stan med min fina vän Elin. Vi har shoppat en massa fina kläder. Jag köpte så mycket som en skinnjacka, ett par byxor och två blusar. Imorgon blir det dessutom frisörbesök så självklart passar jag på att spendera kvällen på stan. Fin i håret och nya kläder - ja då kan jag inte göra annat!

Här kommer receptet på den utlovade fiskgrytan. Det blev inga musslor men däremot räkor.

Fiskgryta med saffran:



600 g laxfile (eller annan fisk. Blanda hur du vill)
1 liten purjolök
200 g morötter
200 g rotselleri
400 g potatis
smör
1 paket saffran
0,5 st curry
2,5 dl grädde
1 vitlöksklyfta
3 dl fiskfond
1 kruka dill
1 kruka gräslök
salt
peppar
räkor
aioli
citron

1. Strimla purjolöken, slanta morötterna, tärna rotselleri och potatis. Fräs dessa i smör i en gryta. Krydda med saffran, curry och pressad vitlök.
2. Häll i buljong och grädde. Låt grytan puttra tills rotsakerna börjar bli mjuka.
3. Skär laxen i lite större tärningar. Hacka dill och gräslök.
4. Lägg i laxen med dill och gräslök. Stäng av plattan och sättpå locket. Sjud i ett par minuter tills laxen är klar. Den ska ha en rosa kärna i mitten. Tillsätt räkorna det sista du gör så att dom precis blir varma och inte överkokta.
5. Servera grytan med en klick aiolo, en skiva citron och en dillkvist. Gott till är en bit rostat lantbröd. Smaklig måltid!

Puss & Kram!
/M.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0